4 feb: Miniconcert in UMCG en Martini ZH (Wereldkankerdag)

“Zingen voor je Leven” Koor Nova Zembla uit Haren treedt op, op Wereldkankerdag 4 februari

Dinsdag 4 februari is het WERELDKANKERDAG. Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker – én voor hun naasten of nabestaanden – te onderstrepen.

Kanker is een ziekte die je sterk emotioneel raakt. Door de diagnose verandert het hele levensperspectief. Zowel bij jezelf als bij de mensen om je heen. Naast de fysieke behandeling vergt dit verwerkingsproces veel energie en inzet.

Zingen blijkt voor veel mensen een fijne en goede manier om de intense emoties rondom kanker te uiten en te verwerken. Dit kan bij Koor Nova Zembla in Haren, een lotgenoten koor met ruim twintig leden uit heel Groningen en Drenthe die allemaal met kanker te maken hebben (gehad) als patiënt, nabestaande, familielid of vriend(-in). Het koor is onderdeel van een landelijk koren netwerk: “Zingen voor je Leven”.

Op Wereldkankerdag geeft Koor Nova Zembla een mini concert op het oncologieplein in het UMCG (voor Poortweg 20) om 10:30 uur

En om 12:00 uur geven zij een miniconcert in het Martinipaviljoen van het Martiniziekenhuis.

U bent van harte welkom om te komen luisteren en of mee te zingen.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink.