Concert Noordlaren 11 juni ’23 groot succes

Ons concert op zondag 11 juni  in de Bartholomeuskerk in Noordlaren was een groot succes. Al onze toegangskaartjes waren uitverkocht. Het mooie intieme kerkje bleek een heerlijke koele omgeving waar het goed toeven was, terwijl het buiten 30 graden was. Antien had samen met de koorleden een mooi repertoire opgesteld waarin we mooie samenklanken konden delen met het publiek.
Lees verder na de foto

Sommige liederen zongen we samen met het publiek: Donna Nobis en Bleibet hier. In een kort tijdsbestek werd het publiek verdeeld in 3 groepen en werd hen de sopraan-, alt- en bas-stem aangeleerd. Het klonk zo prachtig en vol in zo’n klein kerkje. En het voelde zo goed om dit met elkaar te zingen. En muzikaal zeilde het publiek mee “op de wind van vandaag” door het refrein mee te zingen.

Maar er was meer wind om muzikaal op te zeilen: Blowing in the wind, Zee wind en un poquito vientos . Daarnaast zongen we veel over hoop en liefde,  over schuilen bij elkaar en het belang van samen zingen en thuiskomen.

De sfeer wisselde van introvert en verstild,  naar uitbundig en blij. Het was voor het koor een hele fijne manier om uit te dragen en te delen waar “Zingen voor je Leven” voor staat en wat dat met je doet als kanker in je leven komt.

In de pauze heeft het publiek ons een warm hart toegedragen: wij verkochten zelfgemaakte cadeautjes, zoals een slinger van vilten geluk olifantjes en mooie met liefde gemaakte armbandjes, zelf ingebrande houten hapjes-planken, kiezel kunst, gehaakte knuffels en slofjes en eierdopjes en eigen gemaakte geurzakjes en unieke “zeilen op de wind van vandaag”- Nova Zembla boekenleggers en  unieke ingebrachte cadeautjes.

Daarnaast verkochten we lekkere taartjes en cakejes voor bij een kopje koffie en thee. Iedereen kreeg bij het verlaten van de kerk een lichtje mee om thuis te branden voor een moment “Als alles duister is”. Een koorlid had alle lichtjes kleurrijk verpakt en gedoneerd.

Het koor kijkt zeer tevreden terug op een heel mooi, warm, samen, levend, enthousiast, gedeeld concert.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd. Bookmark de permalink.