Wie zijn wij?

Wij zijn een koor van mensen die allemaal met kanker te maken hebben of hebben gehad. Als patiënt, familielid of nabestaande. Wij vinden het fijn om samen te zingen. Wij weten allemaal van elkaar dat kanker voor ons een grote rol speelt. Soms praten we daar over, vaak niet. Maar het is heel voelbaar als we zingen. Het geeft liedjes een andere emotionele lading. Af en toe kippenvel is ons niet vreemd.

>> Lees verder onder de foto…

Wat zijn wij niet?
Nova Zembla is geen muziektherapie en ook geen praatgroep. Ons doel is samen zingen. Dat betekent voor iedereen wat anders, voor de één lekker en leuk zingen, voor de ander om iets te verwerken of je te uiten.

Maar in Nova Zembla kijkt niemand je vreemd aan als je er ziek uitziet,  moe bent of moet huilen.  Wanneer het niet goed met iemand gaat, is er altijd ruimte om het er kort even over te hebben maar het hoeft niet. Het mag er ook gewoon zijn.

Begeleiding
Nova Zembla heeft enthousiaste, professionele begeleiding in de persoon van Antien Frets.

Oprichting en sponsoring122_logo_hbh1
Nova Zembla is in 2009 opgericht door Het Behouden Huys. Dit centrum biedt professionele psychologische begeleiding aan mensen met kanker. Het Behouden Huys sponsort Nova Zembla in natura.  Beide stichtingen hebben een vriendschapsrelatie maar zijn wel onafhankelijk.

Op 14 mei 2012 is het koor Nova Zembla overgegaan in een zelfstandige stichting .

122_logo_zingenvoorjeleven_grIn Nederland zijn zo’n 33 vergelijkbare koren, die deel uitmaken van het korennetwerk Zingen voor je Leven (onderdeel van de stichting Kanker in Beeld). Ook dit netwerk treedt op als sponsor van Nova Zembla. Dankzij onze sponsors kan de eigen bijdrage voor de leden laag blijven.

Bestuur
Het koor is een zelfstandige stichting. Bestuursleden:

  • Ank Witteveen, voorzitter
  • Fenneke Terpstra, secretaris
  • Rieks Jager, penningmeester
  • Trix Bakker, bestuurslid

Beschermheer

  • Koen Schuiling, burgemeester van Groningen

.