Wie zijn wij?

Wij zijn een koor van mensen die allemaal met kanker te maken hebben. Als patiënt, familielid of nabestaande. Wij vinden het geweldig om samen te zingen. Wij weten allemaal van elkaar dat kanker voor ons een grote rol speelt. Soms praten we daar over, vaak ook niet. Maar het is heel voelbaar als we zingen. Het geeft alle liedjes een grotere emotionele lading. Af en toe wat kippenvel is ons niet vreemd.

>> Lees verder onder de foto…

Wat zijn wij niet?
Nova Zembla is geen muziektherapie en ook geen praatgroep. Ons doel is gewoon lekker samen zingen.

Maar in Nova Zembla kijkt niemand je vreemd aan als je kaal bent door een chemokuur, als je je uitgeput voelt of als je een keer in tranen bent.  Wanneer het niet goed met iemand gaat, is er altijd ruimte om het er kort even over te hebben.

Begeleiding
Nova Zembla heeft enthousiaste, professionele begeleiding in de persoon van  Antien Frets.

Oprichting en sponsoring122_logo_hbh1
Nova Zembla is in 2009 opgericht door Het Behouden Huys. Dit centrum biedt professionele psychologische begeleiding aan mensen met kanker. Het Behouden Huys sponsort Nova Zembla in natura.

Op 14 mei 2012 is het koor Nova Zembla overgegaan in een zelfstandige stichting .

122_logo_zingenvoorjeleven_grIn Nederland zijn zo’n 33 vergelijkbare koren, die deel uitmaken van het korennetwerk Zingen voor je Leven (onderdeel van de stichting Kanker in Beeld). Ook dit netwerk treedt op als sponsor van Nova Zembla. Dankzij onze sponsors kan de eigen bijdrage voor de leden laag blijven.

Bestuur
Het koor is een aparte stichting. Bestuursleden:

  • Rieks Jager, voorzitter
  • Ank Wittteveen, secretaris
  • Elvira Pruis, penningmeester

Beschermheer

  • Koen Schuiling, burgemeester van Groningen.

 

.