Lid worden

Voor wie?
Iedereen die op enige manier met kanker te maken heeft (gehad) is welkom bij Nova Zembla. Dit geldt ook voor nabestaanden en naasten. Soms zitten koorleden nog deels in de actieve behandelfase. Mocht je om die reden maar beperkt aanwezig kunnen zijn,  ook dan ben je van harte welkom om lid te worden. In overleg passen we dan de contributie aan. Veel koorleden zitten niet (meer) in de behandelfase en hebben deze kort of langer geleden afgerond. De door- en nawerking van kanker kan een leven lang duren. Zingen bij Nova Zembla kan ook daarin betekenisvol blijken

>>> Lees verder onder de foto…

Proberen
Nova Zembla heeft ruimte voor nieuwe leden. Instromen is het hele jaar mogelijk. Als je interesse hebt, kun je op afspraak vrijblijvend en kosteloos twee ochtenden meezingen om te kijken hoe je het vindt. Ook houdt Nova Zembla  af en toe laagdrempelige open repetities waar iedereen welkom is om mee te zingen of te luisteren. Kom vooral proberen. Alleen dan kom je er achter of het iets voor je is.

Energie
Sommige zangers van Nova Zembla hebben een beperkte energie. Daar houdt de dirigent rekening mee door de opbouw van de ochtend . Maar ook kun je altijd besluiten liedjes niet mee te zingen of lekker op je stoel te blijven zitten als mensen gaan staan. Daar stelt niemand vragen over.
We beginnen altijd met een goede warming-up voor lichaam en stembanden. En halverwege pauzeren we om even bij te kletsen bij een kop koffie of thee.
Eén ding is opvallend: Heel vaak gaan  koorleden zingend de deur uit na een zangochtend. Het zingen heeft energie gegeven. Nova Zembla wordt iets om naar uit te kijken.

Repertoire
Wij hebben een breed repertoire. Niet te moeilijk, maar altijd muzikaal aansprekend. Van vrolijk en energiek tot troostrijk en bespiegelend. Van mantra tot pop, van Afrikaans tot Nederlands. Het varieert van enkele canons die je meteen meezingt tot meerstemmige liedjes waar we een aantal keren aan werken. Ook kunnen koorleden verzoekliedjes voor het repertoire indienen. De dirigent kijkt dan of ze die geschikt kan maken voor het koor.

We zingen zo veel mogelijk uit het hoofd. Dit gebeurt gaandeweg vanzelf omdat alle liedjes heel vaak terugkomen. Maar je mag ook altijd je bladmuziek er bij houden als je dit liever wil.

Wat moet je kunnen?
Je hoeft geen ervaren zanger te zijn om mee te zingen. Je hoeft ook geen noten te kunnen lezen. Alle liedjes worden stap voor stap ter plekke aangeleerd. Soms stuurt de dirigent een appje met jouw ingezongen partij. Zo kun je je in alle rust een liedje eigen maken. Maar dit is alleen voor wie dit leuk vindt. Het belangrijkste is dat je graag zingt.

Wanneer, waar, hoe duur?
Wij zingen iedere 14 dagen op zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur.

Onze repetities vinden plaats in het achterste gebouw van Het Behouden Huys in Haren. Deze sfeervolle ruimte met uitzicht op oude bomen (en eekhoorns!) heet ‘Het Boshuys’.

De eigen bijdrage voor koorleden bedraagt omgerekend € 6,- per keer. Betaling gebeurt per half jaar. Opzeggen kan ook altijd tussendoor. Dan volgt restitutie.