Lid worden

Nova Zembla heeft ruimte voor nieuwe leden. Instromen is het hele jaar mogelijk. Als je interesse hebt, kun je op afspraak vrijblijvend  een ochtend meezingen om te kijken hoe je het vindt. Ook houdt Nova Zembla  af en toe laagdrempelige open repetities waar iedereen welkom is om mee te zingen of te luisteren.

>>> Lees verder onder de foto…


Energie
Veel mensen met kanker hebben een beperkte energie. Daar houdt de koorleidster rekening mee in de opbouw van de ochtend. We beginnen altijd met een goede warming-up voor lichaam en stembanden. En halverwege pauzeren we om even bij te kletsen bij een kop koffie of thee.
Eén ding is opvallend: Heel veel  koorleden zeggen regelmatig dat ze met zoveel energie weer naar huis gaan na een ochtendje zingen. De repetities worden iets om naar uit te kijken.

Repertoire
Wij hebben een heel breed repertoire. Het varieert van enkele canons die je meteen meezingt tot meerstemmige liedjes waar we een aantal keren aan werken. Wij zingen bijvoorbeeld enkele Indiaanse, Afrikaanse, Griekse en Jiddische liederen, maar bijvoorbeeld ook The Rose, Droomliedje, Zeilen op de Wind, Ja zuster Nee Zuster, Greensleeves en nog veel meer.

Wat moet je kunnen?
Je hoeft geen ervaren zanger te zijn om mee te zingen. Je hoeft ook geen noten te kunnen lezen. Alle liedjes worden stap voor stap ter plekke aangeleerd, je hoeft dus geen ingewikkeld huiswerk mee te nemen. Het belangrijkste is dat je graag zingt.

Wanneer, waar, hoe duur?
Wij zingen iedere 14 dagen op zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur.
Onze repetities vinden plaats in het achterste gebouw van Het Behouden Huys.
De eigen bijdrage voor koorleden is omgerekend € 6,- per keer.